Een constitutioneel hof heeft het recht wetgeving te toetsen aan de grondwet. Nederland heeft geen constitutioneel hof. De eerste kamer wordt geacht foute wetgeving tegen te houden. Maar is onderdeel van de fractie discipline. Het ontbreken van dit hof wordt door sommigen als een gemis gezien. Iets dat in een nieuwe grondwet hoort te worden gecorrigeerd. Aan de andere kant is een constitutioneel hof geen uiting van machtsoverheveling naar rechters? Dikastocratie? En wie benoemt de rechters? Hoe voorkom je dat er wetgeving komt in tegenspraak met de grondwet? Deel hier uw visie. Maak een nieuw onderwerp aan of reageer op het draadje “nadelen constitutioneel hof”.

Categorieën: Geen categorie

2 reacties

Test · 7 juni 2021 op 07:47

Succes met de discussie

LucasDit · 21 januari 2022 op 12:06

Двери из массива дуба — это всегда практично, эффективно и красиво. Дверная конструкция из дерева представляет собой функциональный элемент любого интерьера. LegnoStyle предлагает широкий ассортимент продукции премиум-класса по разумной цене. Межкомнатные двери из дуба всегда будут смотреться эксклюзивно и стильно, радуя изящным великолепием и практичностью на протяжении всего времени эксплуатации.
https://www.legnostyle.ru/catalog/lestnici/lestnica-l4-2.html Среди многообразия отделочных материалов, которые активно используются с целью оформления элитных интерьеров, дерево продолжает сохранять актуальность и востребованность. В декорировании внутреннего пространства используются элитные породы дерева, отличающиеся характерным благородством и красотой природного рисунка. В Москве интерес к данному типу материалов становится все более отчетливым. В моду возвращается натуральность и экологичность, которую способен обеспечить именно деревянный интерьер, придающий помещению особый колорит, шарм, уют и оригинальность.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *